Permisele pentru pietoni, obligatorii de la 1 ianuarie


Directia Politiei Rutiere a anuntat ca de la 1 ianuarie 2013 toti pietonii vor trebui sa obtina un "Permis special de pieton" daca doresc sa mai circule pe trotuarele nationale.
Masura, considerata extrema si abuziva de multi, este motivata de capii politiei printr-o crestere demografica accelerata in ultimii ani si o aglomeratie urbana nemaintalnite care duce in fiecare zi la producerea de mii de accidente intre pietoni.
Seful Politiei Rutiere explica, Seghei Diaconu explica: "Exista multi cetateni care nu sunt in stare sa mearga nici pe strada, cu atat mai putin pe sosea. Se fac depasiri pe contrasens, se alearga, se sta pe partea stanga a scarilor rulante. E un haos total. In fiecare zi sectia de accidente usoare e invadata cu plangeri de calcat pe picioare, coate si imbranceli!"
Una dintre cele mai periculoase artere din tara este Bulevardul Stefan cel Mare din Chisinau unde exista o ciocnire intre pietoni la fiecare 10 secunde. Acelasi grad de periculozitate il prezinta si statiile de troleibuze unde se pot petrece si ciocniri in lant.
Carnetul de pieton va putea fi obtinut de orice pieton capabil sa se tina pe propriile sale picioare in urma unui examen ce contine doua probe: examen de legislatie si poligon. Pietonii prinsi fara carnet vor fi condamnati la arest la domiciliu si asigurare Casco.
Mai nouă Mai veche

Formular de contact