Taxa de aglomerare, pedeapsa chisinauienilor din trafic


Bucurie mare în capitala noastră cu față europeană, chișinăuienii în sfarșit vor avea liniște pe străzile supraaglomerate și asta deoarece primarul general, Dorin Chirtoacă veghează la confortul nostru.

O noua taxă va fi pusă în cârcă soferilor, pedepsiți că circulă nonstop pe străzile orașului, claxonează, demarează cu scârțâit de roți, ambalează motoarele de mii de cai putere, tună și tunează, vinovați fără circumstanțe atenuante că au ales să locuiască și să circule cu mașina în metropola europeană, numită Chișinău.

Valoarea acestei taxe va fi de 5.000 de lei pe an, pentru fiecare posesor de autoturism, autoutilitară, motocicletă, scuter ATV sau trotinetă cu motor.

Primăria va utiliza sumele adunate din taxe la reparația străzilor din capitală, care au fost reparate cu 6 luni în urmă, dar care s-au pomenit cu cratere si găuri imediat după prima topire a zăpezii. În așa mod, primarul vrea să pună cruce pe legenda, care spune că suprafața terestră a Planetei Marte  a fost concepută după modelul străzilor din Republica Moldova.

Posesorii de mașini din capitală au reacționat violent la aflarea veștii refuzând cu vehemență să plătească acești bani.

Ecologiștii jubilează însă, fiind convinși că această taxă îi va determina pe oameni să renunțe definitiv la mașini, și să folosească bicicletele sau rolele și în felul acesta Chișinăul va deveni cea mai curată zonă din galaxie.

Se așteaptă revolte populare la acest sfârșit de săptămâna, surse (verificate), șușotesc și despre o nouă revoluție care va fi trasmisă în direct la televizor de către trustul Impact care și-a negociat deja exclusivitatea. 
Mai nouă Mai veche

Formular de contact