Turture gigantic terorizeaza trecatorii in zona Pietei Centrale


Un ţurţure gigantic, de aproximativ trei metri lungime si 2500 de kilograme a fost detonat ieri cu dinamita de catre genisti, in zona Pietei Centrale din Chișinău, dupa ce sute de trecatori s-au plans ca acesta ii terorizeaza facand tot felul de glume proaste, semne obscene si amenintand ca sare pe ei de pe o cladire.
"Acel ţurţure constituia un pericol pentru noi si pentru el insusi. Este mai bine ca s-a sfarsit asa inainte ca cineva sa aibe de suferit," crede Petre Paul Popovici, de meserie pieton.
Alti trecatori spun insa ca ţurţurele era pasnic si fara el  Piata Centrala nu va mai fi niciodata la fel. "Ţurţurele acela era monument istoric. Nu aveau niciun drept sa il demoleze. Ma intristeaza cum societatea moderna si tinerii din ziua de azi nu mai dau doi bani pe adevaratele valori ale acestei natiuni," spune Marius Popescu al III-lea, pensionar si veteran de razboi.
Potrivit oficialilor de la primarie, aceasta nu este prima data cand ţurţurele respectiv provoaca necazuri, anul trecut, nu mai putin 25 de femei reclamand faptul ca ţurţurele le pune mana pe fund sau secreta o substanta uda si transparenta pe capetele lor.
"Monitorizam acest ţurţure inca din stadiul de inghetata pe bat si va putem spune ca el nu va mai provoca necazuri cel putin o vreme, deoarece am decis mutarea lui, sau cel putin  mutarea a ce a mai ramas din el, in masivul Retezat", a declarat Dorin Chirtoacă pentru zonalibera.info.
Mai nouă Mai veche

Formular de contact