CCA a DECIS: Jurnalele de stiri vor fi prezentate de clovni


Consiliul Coordonator al Audiovizualului a hotărât ieri în cadrul unei ședințe că jurnalele de știri de pe toate posturile de televiziune din Republica Moldova să fie prezentate de clovni sau personaje de desene animate. Măsura vine în urmă nenumăratelor petiții de la părinți, primite la sediul CCA, care reclamă violența și brutalitatea respectivelor buletine de știri. 
  
Cum legea care ar fi asigurat un echilibru structural între știrile pozitive și cele negative nu a trecut de Parlament, în opinia membrilor CCA singura soluție rămâne cosmetizarea știrilor care înfățișează crime, accidente și violuri. Pentru a realiza acest lucru, posturile de televiziune vor trebui să angajeze clovni, comedianți și personaje de desene animate suplimentare, care să prezinte informațiile într-un mod obiectiv și atractiv pentru tineret. Scenele cu sânge vor fi cenzurate cu inimioare și norișori pufoși, iar textele vor fi presărate cu glume, fabule și citate din Biblie. 
  
Televiziunile au anunțat CCA că vor implementa măsurile cu prima ocazie pe care o au. Cel mai probabil săptămâna viitoare sau începând cu anul viitor.
Mai nouă Mai veche

Formular de contact