Statia Spatiala Internationala, distrusa de un cosmonaut moldovean iesit la o tigara


Tragedie la Stația Spațială Internațională: peste 20 de persoane sunt date dispărute după ce un cosmonaut moldovean a ieșit să fumeze o țigară, lăsând ușa stației spațiale deschise. Oficialii NASA spun că gestul basarabeanului este de neiertat, pagubele fiind estimate la peste 12 miliarde de dolari. 

Cosmonautul  Viorel Cuescu, vinovatul tragediei din spațiu, spune că a ieșit din reflex afară să fumeze o țigară, uitând de condițiile vitrege din spațiu. "A fost un gest făcut din obișnuință, eu mereu când ies afară să fumez las ușa deschisă să se mai aerisească în casă. Îmi cer scuze pentru ce s-a întâmplat", a mai spus Viorel Cuescu.

Cosmonautul moldovean este singurul supraviețuitor al tragediei din spațiu, el fiind recuperat de pe rămășițele stației spațiale internaționale de o navă spațială rusească, aflată în acele momente în zonă.

Guvernul a declarat că pagubele vor fi suportate în totalitate de Republica Moldova, după ce în prealabil se va face un nou împrumut FMI. "Nu avem banii aceștia, dar vom face tot posibilul să îi strângem", a subliniat premierul Vlad Filat.
Mai nouă Mai veche

Formular de contact