Controlor RTEC, prins in flagrant cu luare de mita de 5.000 Euro


Coruptia generalizata din Republica Moldova reuseste cu greu sa mai produca surprize, insa acestea nu sunt excluse complet. 

Ca dovada, procurorii CNA au surprins ieri in flagrant un controlor RTEC care tocmai lua o mita de 5.000 de Euro, pe linia troleibuzului 22. 

Uluitor e ca cel care a dat mita era student

Nu faptul ca un controlor a luat mita este iesit din comun, ci mai ales cuantumul acesteia, dar si faptul ca cel care a oferit mita era student. 

Ion Mituitu, student la Politehnica, Litere si Design de Interioare, a oferit controlorului suma de 5.000 de euro dupa ce a fost surprins calatorind fara bilet. 

Banii proveneau din piraterie 

Studentul a declarat ca doar atat avea in buzunar in momentul respectiv, si daca ar fi avut mai mult ar fi dat, evident, mai mult. 

Acesta a declarat ca nu are venituri in afara celor obtinute din piraterie pe internet, precum si din castigurile la casele de pariuri sportive, preferatele lui fiind cele la care se poate paria pe campionatele de volei feminin, la care se pricepe foarte bine. 

Controlorul va face ani grei de inchisoare 

Desi considera ca a fost o inscenare, controlorul RTEC declara ca: "Asta e, daca asa intelege CNA-ul sa faca Justitie in Moldova, ma voi conforma". 

Cei mai multi chisinauieni circula fara bilet 

Desi preturile abonamentelor sunt modice, iar pensionarii au gratuitati, totusi cetatenii capitalei prefera sa circule fara bilet, mituind uneori controlorii, cu sume cuprinse intre 500 si 100.000 de Euro. 

Mai nouă Mai veche

Formular de contact