Decizie șoc: elevii care nu vor lua Bac-ul vor fi obligați să repete liceul


Surpriză de proporții pentru elevi și părinți după ce Ministerul Educatiei, Maia Sandu a anunțat că elevii care nu vor susține anul acesta bacalaureatul vor fi obligați prin lege să repete liceul. Decizia vine pe fondul nemulțumirii generale față de nivelul de învățământ din Republica Moldova, din ce în ce mai scăzut de la an la an. 

Elevii s-au arătat revoltați de noua decizie, însă ea a fost aprobată deja în Parlament, urmând să intre în vigoare din data publicarii in Monitorul Oficial. Ministrul Educației a mai precizat că elevii picați la Bac care nu reușesc să ia examenul de admitere la liceu vor fi îndrumați către școli profesionale care să li se potrivească. Elevii care pică Bacul de două ori și, implicit, repetă liceul de două ori vor avea dreptul să mai dea o dată bacalaureatul în sesiunea de toamnă, fără să repete liceul a treia oară. 

Printre cele mai căutate școli profesionale din Republica Moldova se numără cele de sculer matrițer, bucătar și vedetă de televiziune, școli înființate în Moldova după '95.

Articol pamflet
Mai nouă Mai veche

Formular de contact