Modificări în codul rutier: Reguli de circulație pe timp de ploaie!


Circulatia pe vreme de ploaie presupune un comportament diferit din partea soferilor astfel incat sa existe o fluenta a actiunilor tuturor participantilor.

Viteza: semafoarele din Chisinau sunt sincronizate, viteza recomandata fiind de 187 km/h. In cazul in care va temeti ca veti fi prins de radar, achizitionati din timp un girofar.

Pozitionarea: circulati cat mai aproape de trotuar astfel incat sa folositi baltile pentru a speria pietonii. Se stie ca atunci cand sunt plouati in cap prioritatea de a traversa strada o depaseste pe cea de a trai.

Intersectii: In cazul in care dati peste un semafor care tocmai s-a facut rosu nu va opriti, veti fi lovit din spate sau injurat de baietii smecheri.

Ambuteiaj: Daca ati nimerit intr-un ambuteiaj retineti numarul strazii si comandati o pizza. Asigurati-va ca aveti un laptop si un film bun. Eventual chemati si niste prieteni sa va tina de urat.

Traseul: evitati strazile pavate si fara gropi pentru ca acelea sunt folosite de toata lumea. Ploua, asa ca nu mai conteaza cat de tare va murdariti masina cu glod. 
Folositi cu incredere trotuarul, acolo unde este posibil; pietonii intalniti ar fi trebuit sa se invete minte de mai demult.

Parcarea: Se poate efectua oriunde si in orice pozitie. Important este sa nu va udati de la masina pana ajungeti undeva la adapost.

Politia: Sub nicio forma nu respectati semnele agentilor de circulatie. Este imposibil ca bancurile cu politisti sa nu contina macar o farama de adevar. 

Daca vreti sa ajungeti la tv parcati pe pamant langa o groapa. Aveti toate sansele ca masina sa alunece si sa o scoateti numai cu macaraua.

Mai nouă Mai veche

Formular de contact